adójog

m_logo

Az irodavezető ügyvédnek okleveles adótanácsadóként nem csak elméleti szinten, de gyakorlati oldalról megközelítve is van rálátása az adott ügyre, amely elengedhetetlen a hatékony és megfelelő tanácsadáshoz, problémakezeléshez.  

Az adójog köztudottan már önmagában egy sokrétű és részlet szabályaiban folyamatosan módosuló jogág, mely egyszerre statikus, kiszámíthatóságot megkövetelő terület, másrészt folyamatos választ is kell adnia a felgyorsult világunk folyamatosan változó gazdasági és társadalmi folyamataira.

Ügyfeleinket nemcsak konkrét adózási tanácsokkal látjuk el, hanem a működésük során  felmerült megoldandó jogi helyzetekre úgy adunk választ (legyen szó például cégalapításról  vagy társasági részesedés átruházásról, szerződéskötésről, munkaügyi jogvitáról vagy  követeléskezelésről), hogy minden esetben megvizsgáljuk az adott ügy adózási vetületét,  gazdaságossági, költséghatékonysági szempontokat is.

Így tárunk ügyfeleink elé olyan valós döntési alternatívát, amely elősegítheti vállalkozása  stabilitáásnak megőrzését, jövedelmezőségének növekedését vagy éppen  költséghatékonyságot eredményez. Irodánk átfogó adótervezés biztosítása érdekében  adószakértő és könyvvizsgáló szakemberekkel működik együtt.

Irodánk nagy tapasztalattal bír az adóhatóságokkal szembeni közigazgatási perképviselet  terén, amely során a közigazgatási bíróságok előtt hatékonyan érvényesítjük adózó  ügyfeleink  érdekeit. A tényállás részletes feldolgozásához és a közigazgatási határozat  esetleges hibáinak kiszűréséhez, a helyes jogértelmezéshez és az ellenbizonyításhoz azonban  nélkülözhetetlen eszköz az eljárási és anyagi jogszabályok mélyre ható alapos ismerete, az összefüggések meglátáshoz és megvilágításához szükséges tapasztalat, a hazai és az európai joggyakorlat naprakész követése, értelmezése és értelemszerű hasznosítása az adott ügyre. Mindezeket megelőzően azonban, tapasztalataink szerint már az adóhatósági ellenőrzések (jogkövetési vizsgálat, adóellenőrzés) szakaszában érdemes szakértő ügyvédhez fordulni, mivel az adóeljárás szabályai szerint a jogorvoslati eljárásokban a jogalkotó már nem biztosít olyan széleskörű bizonyítási lehetőséget, mint ahogyan azt a korábban hatályos eljárási törvény lehetővé tette.  

Az Irodánk olyan speciális területen is segítséget nyújt ügyfeleinek, mint környezetvédelmi termékdíj vagy EKÁER tárgyú eljárások.

Hatékonyan képviseljük ügyfeleinket adóhatóságok előtti végrehajtási ügyekben és azok jogorvoslataiban is.


Lépjen kapcsolatba velünk most!

m-ikon

Az Iroda Debrecen jól megközelíthető, egyik legfrekventáltabb részén található. Ügyfelei és vendégei számára az épület udvarán díjmentes parkolási lehetőséget biztosít.


Tel: 06 52 216 743          E-mail: iroda@mtugyved.hu       

Címünk: 4028 Debrecen, Simonyi út 29. I/2.  

Nyitvatartás: Hétfőtől - csütörtökig 8-17.00 ig, pénteken 8-14.30 ig. 


Keressen minket bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére, hogy megoldjuk a felmerült jogi problémákat.

A honlapot a Debreceni Ügyvédi Kamarába bejegyzett Dr. Maczkó Tibor Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján megtalálhatóak.
© 2019-2024 www.mtugyved.hu | adatkezelési tájékoztató powered by Forweb - Weboldal készítés
Dr. Maczó Tibor ügyvédi iroda magunkról kapcsolat
kiemelt szakterület
adójog
szolgáltatások