társasági jog

m_logo

A gazdasági társaságok egyes formáinak megválasztásához, valamint a megfelelő adózási mód kiválasztásához nyújtunk segítséget jogi tanácsadás keretében. Ügyfeleinknek nyújtott felvilágosítás során nemcsak a cégalapításhoz szükséges adatokról, a cégalapítás menetéről és költségeiről adunk tájékoztatás, hanem felhívjuk a figyelmet az egyszerűsített cégalapítás lehetőségre is, amikor kizárólag a szerződésmintában foglalt adatokat és szabályokat kell és lehet a létesítő okiratba foglalni.

Munkánk magába foglalja a társaságok jogi dokumentációinak elkészítését és a cégeljárásokban való jogi képviseletet egyaránt.

Működő gazdasági társaságok életében idővel szükségszerűen felmerülnek létesítő okirat változtatást igénylő módosulások, változások (székhely, ügyvezető adatai, név, tagok, tőke adatok változásai, átalakulások), továbbá időnként maguk a vonatkozó jogszabályok változásai követelik meg a létesítő okirat módosítását, olykor súlyos szankció kilátásba helyezésével ösztönzi mindezek időben történő elvégzésre a jogalkotó a működő cégeket. A saját elhatározáson alapuló vagy szükségszerűen keletkező módosításokat változásbejegyzési eljárás során kell elvégezni. 

A gazdasági társaságoknak kiemelkedően fontos ezen kötelezettségüknek eleget tenni nemcsak a cégbíróság által előírt  - és elmulasztása esetén szankcióval sújtható – kötelezettségeiknek való megfelelés miatt, de azért is, hogy a társaság megőrizze stabil és kiszámítható üzleti partner szerepét.

Irodánk a jogszabályok által előírt kötelező cégmódosítások szabályairól és határidejükről tájékoztatja az ügyfeleit, akik ezáltal biztonságban tudhatják magukat, hiszen a kötelező cégmódosításokat nem mulasztják el, mentesülve ezáltal a mulasztás jogkövetkezményeként kilátásba helyezett bírság vagy egyéb szankciós terhek alól.

 


Lépjen kapcsolatba velünk most!

m-ikon

Az Iroda Debrecen jól megközelíthető, egyik legfrekventáltabb részén található. Ügyfelei és vendégei számára az épület udvarán díjmentes parkolási lehetőséget biztosít.


Tel: 06 52 216 743          E-mail: iroda@mtugyved.hu       

Címünk: 4028 Debrecen, Simonyi út 29. I/2.  

Nyitvatartás: Hétfőtől - csütörtökig 8-17.00 ig, pénteken 8-14.30 ig. 


Keressen minket bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére, hogy megoldjuk a felmerült jogi problémákat.

A honlapot a Debreceni Ügyvédi Kamarába bejegyzett Dr. Maczkó Tibor Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján megtalálhatóak.
© 2019-2024 www.mtugyved.hu | adatkezelési tájékoztató powered by Forweb - Weboldal készítés
Dr. Maczó Tibor ügyvédi iroda magunkról kapcsolat
kiemelt szakterület
adójog
szolgáltatások