kártérítés

m_logo

A kártérítés lényege, hogy a károsult olyan helyzetbe kerüljön, mintha a kár be sem következett volna.

Vannak olyan eljárások a kártérítési eljárások között, melynek során igényünk érvényesítését a jogszabályok határidőhöz kötik. Ezért minden esetben, amennyiben jogos igényünk érvényesítését szeretnénk elérni, azonnal fel kell lépni a károkozóval szemben.

A károkozás számos esetben létrejöhet.

Irodánk eljár olyan esetekben, amennyiben ügyfélnek szerződéssel összefüggően keletkezik kára különösen a szerződésszegések eseteiben, mint pl. hibás teljesítés, kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás. A szerződésszegéssel összefüggő kártérítési eljárásban valamennyi magánszemély illetve céges ügyfelek számára segítséget nyújtunk.

Szolgáltatásunk kiterjed továbbá a közúti közlekedés során keletkezett személyi és gépjárműkárok megtérítésével kapcsolatos eljárásokra, a munkahelyi és egyéb balesetekkel kapcsolatos eljárásokra, szállítmányozással összefüggő károk megtérítésére, ingatlanban és ingóságokban keletkezett károkozásra.

A vagyoni kártérítés mellett kiemelkedő jelentőséggel bír a nem vagyoni kártérítési mód. Így akit személyiségi jogában megsértenek, sérelemdíjat követelhet az őt ért nem vagyoni sérelemért. Személyiségi jogsértés esetén is bizalommal fordulhat hozzánk.

Előfordulhat, hogy egy államigazgatási szerv (pl: adóhatóság) eljárása kárt okoz a vállalkozásnak oly módon, hogy intézkedésével ellehetetlenítheti a működést. Ilyen esetekben érdemes megvizsgálni a kártérítési igénnyel való fellépés lehetőségét. A sikeres igényérvényesítéshez igazolni kell, hogy a hatóság a kárt a közhatalom gyakorlásával, vagy annak elmulasztásával, felróhatóan okozta és a kár rendes jogorvoslattal, továbbá közigazgatási perben nem volt elhárítható.

 


Lépjen kapcsolatba velünk most!

m-ikon

Az Iroda Debrecen jól megközelíthető, egyik legfrekventáltabb részén található. Ügyfelei és vendégei számára az épület udvarán díjmentes parkolási lehetőséget biztosít.


Tel: 06 52 216 743          E-mail: iroda@mtugyved.hu       

Címünk: 4028 Debrecen, Simonyi út 29. I/2.  

Nyitvatartás: Hétfőtől - csütörtökig 8-17.00 ig, pénteken 8-14.30 ig. 


Keressen minket bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére, hogy megoldjuk a felmerült jogi problémákat.

A honlapot a Debreceni Ügyvédi Kamarába bejegyzett Dr. Maczkó Tibor Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján megtalálhatóak.
© 2019-2024 www.mtugyved.hu | adatkezelési tájékoztató powered by Forweb - Weboldal készítés
Dr. Maczó Tibor ügyvédi iroda magunkról kapcsolat
kiemelt szakterület
adójog
szolgáltatások