követeléskezelés

m_logo

A követeléskezelés során az Ügyvédi Iroda folyamatosan együttműködve az ügyféllel alakítja ki az eljárási tematikát, amely során minden befolyásoló tényezőt gondosan mérlegel.

Követeléskezelési eljárás során kiemelt jelentőséggel bír a közjegyző előtti fizetési meghagyásos eljárás, amely a közjegyző hatáskörébe tartozó, a pénzkövetelések érvényesítésére szolgáló egyszerűsített polgári nemperes eljárás. A közjegyző eljárása - a bíróság eljárásával azonos hatályú. Amennyiben a követelés nem haladja meg a három millió forintot fizetési meghagyásos eljárás indítható csak, bírósághoz nem fordulhatunk, kivéve abban az esetben, amennyiben egyezséget kíván kötni a jogosult az adóssal. Harminc millió forintot meghaladó követelést a bíróság előtt kell követelni, ez az eljárás viszont már a Törvényszék hatáskörébe tartozik. Fontos megjegyeznünk, hogy a polgári perrendtartásról szóló törvény szerint peres eljárás során a jogi képviselet kötelező, kivéve, ha törvény eltérően rendelkezik.

A fizetési meghagyásos eljárás perré alakulhat illetve, amennyiben jogerőssé válik a közjegyző által meghozott döntés végrehajtás kezdeményezhető. Tapasztalataink szerint a hazai gazdasági szereplők körében a pénzügyi fegyelem, fizetési morál és hajlandóság sokat javult az elmúlt években, azonban tartozás keletkezésének a kockázata folyamatosan jelen van minden olyan cég életében, ahol a felek halasztott pénzügyi konstrukcióban állapodtak meg.

Tapasztalataink alapján a legtöbb esetben a jogi képviselővel eljáró fél eredményesebben hajtja be követeléseit az adósoktól a hatékony követeléskezelési eljárásnak köszönhetőn.

 


Lépjen kapcsolatba velünk most!

m-ikon

Az Iroda Debrecen jól megközelíthető, egyik legfrekventáltabb részén található. Ügyfelei és vendégei számára az épület udvarán díjmentes parkolási lehetőséget biztosít.


Tel: 06 52 216 743          E-mail: iroda@mtugyved.hu       

Címünk: 4028 Debrecen, Simonyi út 29. I/2.  

Nyitvatartás: Hétfőtől - csütörtökig 8-17.00 ig, pénteken 8-14.30 ig. 


Keressen minket bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére, hogy megoldjuk a felmerült jogi problémákat.

A honlapot a Debreceni Ügyvédi Kamarába bejegyzett Dr. Maczkó Tibor Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján megtalálhatóak.
© 2019-2024 www.mtugyved.hu | adatkezelési tájékoztató powered by Forweb - Weboldal készítés
Dr. Maczó Tibor ügyvédi iroda magunkról kapcsolat
kiemelt szakterület
adójog
szolgáltatások